אני והילדון יצאנו לקטוף עלי חובזה וחמציצים. אלו שגדלו טבעי, פרא, בעזרתם הנדיבה של הגשם, השמש והאדמה.
קטפנו אוכל בעצמנו. מבלי שמישהו יזרע, ישקה, ירסס נגד מזיקים. בלי צורך בשינוע, אריזה או הפצה.
פשוט , אורגני, אקולוגי וחינמי! אה, וגם בריא בטירוף!
הכנו חביתת חומוס (אפשר גם חביתה רגילה עם ביצים) עם חלק מעלי החובזה ולמחרת הכנו פסטו עם העלים שלא נכנסו לחביתה.
כמה ימים אחר כך קטפנו שוב והכנו בורקסים טבעוניים ללא גלוטן מדפי אורז במילוי בצל מטוגן ועלי חוביזה (יצא מוש).
עשיתי לכם חשק?
יופי:)
צאו לקטוף:)
הנה המתכונים:
המרכיבים:
1/2 כוס קמח חומוס
1 כוס מים
מלח, פלפל, כמון
1 שן שום
1/4 בצל קצוץ
עלי חובזה שטופים וקצוצים
אופן ההכנה:
כדי למנוע התפרקות ברגע שהופכים, אני מעדיפה לכסות עם מכסה לדקה כדי שיתקשה גם מלמעלה, ורק אז להפוך..
מתכון לפסטו חובזה ובזיליקום
צרור גדול שטוף של עלי חובזה
צרור של בזיליקום
צרור פטרוזיליה
חופן גרעיני דלעת/ שקדים (אופציונאלי אבל כדאי מאוד)
1-2 שיני שום
מלח
שמן זית
מעבדים את הכל במעבד מזון או בבלנדר מוט
מוסיפים שמן זית עד שנוצר ממרח.
בורקס דפי אורז עם חובזה
בצל אחד קצוץ
צרור חובזה
2 חופנים של צנוברים (לנו לא היו אז הכנו בלי)
רבע כפית מלח
כף שמרי בירה (אופציונאלי)
שמן זית
דפי אורז
הוראות הכנה
יש ברשת המון מתכונים לבורקס דפי אורז. יש גם כאלה להכנה בתנור כמובן.
אני התלהבתי מהקיפול המיוחד המחבר כמה דפי אורז לכדי שבלול.