גם אתם רצים לקנח את האף כל פעם שאתם מנקים את הבית?
ככה זה היה אצלי שנים. מאז שעברתי לגור לבד (בגיל 16, ב"נעורים" בקיבוץ) אני מנקה לעצמי את החדר/הבית.
ותמיד תוך כדי הספונג'ה הייתי חייבת לעצור מדי פעם כדי לקנח את האף.
לקח לי כמה שנים להבין שיש קשר בין החומרים בהם אני משתמשת לתופעת הנזלת, אבל די התעלמתי מזה. לא ידעתי שאפשר אחרת.
אתמול כששטפתי את הבית עם חומץ ההדרים שהכנתי, פתאום נזכרתי בזה. נדהמתי לגלות שמאז שהפסקתי להשתמש בחומרי ניקוי "רגילים" ועברתי לחומרים טבעיים, אני לא רצה לקנח את האף תוך כדי הנקיונות!
אנחנו, בני האדם, רובנו אוהבים שיגרה והרגלים. בטח בימים משוגעים כמו אלו..
הרגל והשגרה נותנים לנו שקט, ביטחון ולפעמים אנחנו צוללים לתוך הרגל מסויים לאורך שנים, גם אם הוא לא טוב לנו או לא משרת אותנו. אבל אנחנו מתרגלים לפעול בדרך מסויימת, להשתמש במוצר מסויים , ללכת במסלול מסויים..ולא עוצרים לחשוב האם זה באמת מה שאנחנו בוחרים לעשות.
בכל בית כמעט יש מיכל פלסטיק גדול של אקונומיקה, נוזל לניקוי רצפות עם ריח חזק במיוחד, חומר נוסף לאבנית, אחד לעובש , אחד לאסלות וכו..ולרוב אנחנו לא עוצרים לשאול את עצמנו שאלות, אנחנו פשוט משתמשים.
אבל האם אנחנו באמת רוצים להשתמש בחומרים הרעילים האלו בתוך הבית שלנו?
האם אנחנו רוצים לנשום את הריחות החזקים והסינטטיים האלה?
האם אנחנו רוצים לגעת בחומרים האלה, או לחילופין להצטרך כפפות על מנת לגעת בחומרים האלה?..
האם לא מפריע לנו שהחומרים הרעילים שבתוך חומרי הניקוי האלה יישארו באוויר שאנחנו נושמים בתוך הבית, במשטחים שנוקו, בריצפה (וכשיש תינוק זוחל בבית, הוא כל היום נוגע בריצפה ומכניס אחר כך את הידיים לפה..).
אני פה לאמר שיש אלטרנטיבה!
בנוסף לעובדה שיש המון חומרי ניקוי טובים ואקולוגיים בחנויות, חומרי ניקוי זה אחד הדברים שהכי קל להכין בבית.
ותאמינו לי שאם אני אומרת שזה פשוט, אז זה באמת פשוט! (אני לא מכינה פשטידות עם קישואים כי צריך לסחוט אותם וזה מסובך לי מדיי..)
ואם כבר מכינים בבית חומרי ניקוי , אז כמובן שחומץ הוא המלך :) גם מנקה, גם מחטא, גם מסיר עובש ואבנית וגם מנטרל ריחות (הריח עצמו של החומץ מתנדף תוך זמן קצר, אל דאגה).
אני מכינה כמות גדולה של חומץ הדרים ושומרת במקרר. אני מוהלת במים לפני השימוש ומנקה עם זה ה-כ-ל: רצפות, משטחים, שירותים, חלונות, מראות ומה לא.וכמובן שהילדים לפעמים מצטרפים לנקיון. חומץ הוא לא רעיל ולא מזיק, אז אפשר ורצוי שיצטרפו!
הנה פוסט שכתבתי בנושא: https://bit.ly/3r27zaf
אני שמחה לשתף אותכם במתכון לחומץ הדרים שאני אוהבת להכין. הוא הכי קל, מהיר ויעיל שמצאתי ברשת.
והוא מתאים בדיוק לעכשיו. שיש מלא פירות הדר עסיסיים וטעימים. שאנחנו בבית כל היום ולפעמים מחפשים תעסוקה או משהו מעניין לעשות.
מתכון לחומץ הדרים:
מניחים בתוך צנצנת גדולה קליפות פירות הדר, אפשר לערבב כמה סוגים.
ממלאים במים עד שהם מכסים את הקליפות.
מכסים בבד נושם ומאבטחים עם גומיה.
פעם ביום פותחים ומערבבים.
כשהמים נהיים עכורים קצת, תוך שבועיים בערך, מסננים ומרתיחים את הנוזל ללא הקליפות.
מחכים שיתקרר וממלאים בקבוק ריק.
שומרים במקרר.
יאללה, מי מכין?